Субота, 19.10.2019, 23:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Професії | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Маринівський професійний аграрний ліцей

Тракторист-машиніст с/г виробництва категорії «А1, В1, А2»; слюсар з ремонту с/г машин та устаткування; водій  автотранспортних засобів категорії «С»

   Здобуття професії - важливий етап в житті кожної людини. Знайти своє місце в сучасному бурхливому сьогоденні і не помилитись у виборі - таке завдання стоїть перед кожним випускником школи.

   Хліборобство - одне з перших ремесел, одна з самих давніх професій на землі. Пройшли тисячоліття, але хлібне зерно і зараз залишається чудом природи. Маленьке зернятко зібрало тепло сонячних променів, соки землі, ласку дощів і мудрість орача, його працю, знання, творчість. Ось цієї професії навчали і навчають в Маринівському ПАЛ.

   Трактор є одним з енергетичних засобів виконання різноманітних фізичних робіт не тільки в сільському господарстві, а й в інших галузях народного господарства. Сьогодні, коли державні, колективні і фермерські господарства мають різноманітну вітчизняну і зарубіжну сільськогосподарську техніку, подальше зростання виробництва продукції, зміцнення економіки України залежить від рівня кваліфікації механізаторських кадрів.

   Тракторист-машиніст повинен досконало знати конструкцію трактора, його вузлів, кваліфіковано та своєчасно виконувати регулювальні роботи і технічне обслуговування, вміло виявляти та усувати несправності.

   Велика роль належить слюсарю з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування - провідній особі в технічній службі автотранспортних підприємств. Щоб машина запрацювала, її потрібно зібрати, налагодити, відрегулювати, випробувати і ремонтувати. Все це справа слюсаря - і чим складніша машина, тим вища кваліфікація слюсаря.

   В процесі ремонту від слюсаря вимагається терпеливість, інтерес до самого процесу роботи з інструментом. Деякі вважають роботу слюсаря не творчою, потребуючої лише грубої сили. Насправді це зовсім не так. Ряд досліджень показав, що практичний розум, скоріше, не простіший, а складніший, ніж теоретичний. Адже практичні завдання часто доводиться вирішувати в різних умовах, в обмежений час.

Набути професію тракториста - машиніста, слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування та водія можна в нашому ліцеї.

Кухар; бармен

   Останнім часом зростає і розширюється мережа ресторанного сервісу, через що на ринку праці зростає потреба в фахівцях кухарської майстерності. Кухар піклується про здоров’я клієнта, пристосовуючи харчування до сезонів, збільшуючи його калорійність взимку і знижуючи влітку. В нашому ліцеї Ви навчитесь смачно готувати, гарно оформляти страви, вправно організовувати святковий і буденний стіл. Бармени навчаться готувати традиційні і екзотичні змішані напої.

   Що потрібно для того, щоб стати гарним кухарем. Насамперед - талант. Скільки страв відомо людству? Десять тисяч? Двадцять? Порахувати це дотепер не вдавалося нікому. Адже скільки страв можна приготувати зі звичайної картоплі, якщо підійти до справи творчо. Чи може кухар трудитися без фантазії, бути нетворчою людиною? Звичайно, ні! У нього завжди є шанс придумати свій оригінальний рецепт якої-небудь нової, ще не смакованої світом страви! Чи кожен може бути кухарем? На жаль, ні. Кухареві потрібно щось, подароване природою. Це «щось» - тонкі смакові відчуття й добре розвинений нюх. Крім того, кухар повинен бути швидкий, зібраний, відчувати форму, лінію, кольори... Але обравши собі цю професію варто знати й про нелегкий її характер.

   Бармен – професія, яка з’явилась понад сто років тому. Назва професії походить від англійського слова «бар», що означає загородка, стійка. Професію бармена відносять до типу професій «людина-людина».

   Основні обов'язки бармена - зустрічати гостей, знайомити їх з асортиментом і рецептурою напоїв, отримувати замовлення, готувати напої та закуски, сервірувати їх. Бармен повинен знати асортимент слабоалкогольних та алкогольних напоїв, які користуються попитом, рецептуру і способи приготування коктейлів; вимоги до інвентарю, посуду; порядок розрахунку з відвідувачами; правила та температурний режим зберігання товарів; засоби та правила оформлення товару на прилавку.

   Бармен повинен вміти приготувати алкогольні та слабоалкогольні напої, складати за рецептами коктейлі, змішувати, збивати, варити та розливати в спеціальний посуд суміші, зберігати продукти відповідно режиму, скласти товарний звіт, дотримуватись санітарно-гігієнічних правил обслуговування та правил безпеки праці, пожежної безпеки

Оператор комп’ютерного набору; офісний службовець (бухгалтерія)

    Обравши цю професію, ти зробиш вдалий початок своєї кар’єри, який прирівнюється до стартового капіталу, а знання створюють надійний фундамент для подальшого розвитку.

    Якщо ви бажаєте професійно вивчити прийоми роботи з комп'ютером, ведення бухгалтерського обліку, засвоїти сучасне прикладне програмне забезпечення – ця спеціальність для вас. Великий обсяг практичних занять зроблять Вас професіоналом в галузі найпопулярніших комп'ютерних систем:

        * Microsoft Windows;

        * Програми Microsoft Office:

¨ Інтернет-браузер Microsoft Internet Explorer;

¨ Текстовий редактор Microsoft Office Word;

¨ Електронні таблиці Microsoft Office Excel;

¨ База даних Microsoft Office Access;

¨ Презентація Microsoft Office PowerPoint;

¨ Поштова програма Microsoft Office Outlook;

        * «1С:Підприємство»,  «Парус» та інші;

        * Графічний редактор Adobe Photoshop;

        * ABBYY Fine Reader 11.0.

   Мережі комп’ютерів з підключенням до Інтернету значно розширять ваші можливості. Після закінчення Маринівського ПАЛ випускники за професіями «Оператор комп’ютерного набору, Конторський службовець (бухгалтерія)» можуть працювати:

* Оператором комп'ютерного набору;

* Касиром торговельного залу та банківських установ;

* Помічником бухгалтера та бухгалтером;

* За іншими спорідненими спеціальностями.

Безкоштовний конструктор сайтів - uCozCopyright MyCorp © 2019